Curling

2021. június 12-én, szombaton Sátoraljaújhelyen jártunk a Tatabányai PTSE Curling szakosztályának sportolóival. A hirtelen jött versenyjelentkezés a Magyar Curling Szövetség éves küldöttgyűlésén történt. Ahol a Zempléni Hiúzok (hokis berkekben ismert név) részéről Séra Zoltán volt jelen, és a két régebbi hokis ismeretség azonnal kibővült curlingessé is. A küldöttgyűlés végén már biztos volt, hogy a tatabányai curlingesek is részt vesznek a zempléniek versenyén. Azt ígértük, hogy nem agyon nyerni megyünk a versenyt, hanem inkább szépíteni a játék stílusunkat. Így is lett. Az első két helyet a Zempléni Tufák Curling szakosztály két csapatának hagytuk ? mi pedig a bronzérmet hoztuk el.

A tatabányai gárda az előzetes felmérés alapján két csapattal készült, de végül csak egy felnőtt csapattal indultunk, de mert a helyszínen kiderült, hogy gyerekekkel is nevezhetünk, így végül két csapattal léptünk jégre. Hűen a nevünkhöz Tatabányai Polipok és Polippinó néven.

A kicsik is kitettek magukért, 8 csapat közül a 7-ik helyen végeztek. Külön szép tőlük úgy, hogy a zempléni gyerekcsapat tagjai a 12-14 éves korosztályokból kerültek ki, míg a mieink 6-9-10 évesek voltak, plusz Kriszta néni.

A Polippinó csapat: Barabás Matyi, Kalicz Botond, Rozgonyi Csaba, Kriszta néni.

A nagyok csapata: Barabás Nikoletta, Hegedűs Csaba, Kalicz Sándor, Rozgonyi Gergely.

Jó hangulatú verseny volt. Szerintem várjuk a következőt, sőt teszünk is érte ?

Gratulálunk a csapatoknak!