Jégkorong

Jégkorongfejlesztési program 2017/2018

A Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület célja -többek között-, hogy ebben a szezonban is folytassa a korábban elkezdett jégkorong utánpótlás nevelést, kiemelten az IIHF LTP és a Hockey Canada által preferált LTAD programokra felépített utánpótlás képzést.

Fontos hangsúlyozni, hogy célunk az egészség és az egészséges életmód iránti igény felkeltése, a gyerekek motoros, kognitív és affektív képességeinek fejlesztése a szimmetrikus foglalkoztatás megvalósulásával egy időben.

Az edzések tervezése során kiemelt figyelem irányul a különböző korosztályok motoros képességeinek szenzitív időszakaira. (Metzing, Géczi, Harsányi, Makszim).

További feladatunk a városban és vonzásában különösen a téli időszakban értékes a sportos mozgás lehetőségének biztosítása. A jégkorong bár 30 éves múltra tekint vissza, mégis helyi eredményei eddig szerények voltak. Az elmúlt négy év a városi jégkorong sportág további megalapozását szolgálta. Az utánpótlás rendszerének kidolgozása és működtetése változatlanul a feladatunk. A jégsport többféle ágát űzik sportolóink.

Alapvető célunk az utánpótláskorú játékosok létszámának növelése, mind U8, mind U10 korosztályokban.

Az U8-as korosztályban a szezonkezdetén 14 fő játékos létszám lesz (becslés alapján, 2 fő visszajátszóval, és 2 új igazolással számolva), ezért fontos lesz a toborzás, ami az előzetes tervek szerint már októberben el fog kezdődni. Jelenlegi állás szerint szeptemberben már az MJSZ szezonnyitó rendezvényen részt tud venni a korosztályos csapat, ezután havonta legalább 2 tornán szeretnénk részt venni (elsősorban a közelebbi településeken [pl.: Tát, Budapest, …]).

Az U10-es csapat 29 fővel fog állni a szezon elején (visszajátszókkal, amennyiben engedélyezik [(sokan januárban kezdték a jégkorongot, még nem alkalmasak a nagypályán történő játékra]). Cél, hogy szeptember hónapban részt vegyünk az MJSZ szezonnyitó tornán, ezután havonta legalább 2 tornán szeretnénk részt venni (elsősorban a közelebbi településeken [pl.: Tát, Budapest, …]).

U12-es korú játékosaink (10 fő, az esetleges U10-be visszajátszókat nem számolva [januárban kezdték, nem alkalmasak még a nagypályás játékra]) versenyeztetése a Táti Tigrisek és a Tatai Hódok csapatával közösen fog megvalósulni, előzetes tervek szerint egyesületünk a szezonra kölcsönadja játékosait a táti csapatnak.

U14-be kiöregedett játékosaink számára kölcsönadással tervezzük a szezont, egyelőre még nincs pontos csapat, folynak az egyeztetések. Szeretnénk, hogy a 2018/2019-es szezonig is játszanak, remélhetőleg akkor már Táttal és a Hódokkal közösen el tudunk indítani egy kölyök csapatot.

A szakosztály sportolóit a város öt-nyolc éves korosztályából válogatjuk. Az egyesület fő célkitűzése a jégkorong sportág utánpótlásnevelésének megszilárdítása. Széles körben megismertetni a sportágat a városban és környezetében. Hosszútávú elképzelésünk U8, U10, U12 csapatok szervezett, magas színvonalú képzése és versenyeztetése. Emellett utánpótlást is kívánunk biztosítani a környező, tehetősebb egyesületek számára, akik a korosztályos fejlesztést meg tudják oldani.
Létesítményi feltételeink:

Tatabányán a műjégpálya 33 éves.

Örömünkre szolgál, hogy elkezdhettük a fejlesztését és ezzel lehetőség nyílik a lendületesebb fejlődésre.

Az egyesület öt éve foglalkozik a Polipok Jégkorong szakosztály létesítmény-helyzetének javításával. A tatabányai műjégpálya befedésének I. ütemét a MJSZ és a városi önkormányzat támogató segítségével megvalósítottuk. Az elmúlt szezonban a fedett – az időjárás viszontagságától megvédett – jégpályán tudtunk edzést és mérkőzéseket tartani ami fantasztikus élmény adott edzőnek, sportolónak.

Javulnak a létesítmény feltételek, de koránt sem megfelelő szinten vannak. A munkát folytatni kell II. ütem megvalósításával.