Jégkorong

Sportfejlesztési program 2018/19

Az egyesületünk céljai között szerepel-, hogy folytassuk a korábban elkezdett munkát, kiemelten az IIHF LTP és a Hockey Canada által preferált LTAD programokra felépített utánpótlás képzést.

Fontos hangsúlyozni, hogy célunk az egészség és az egészséges életmód iránti igény felkeltése, a gyerekek motoros, kognitív és affektív képességeinek fejlesztése a szimmetrikus foglalkoztatás megvalósulásával egy időben.

Az edzések tervezése során kiemelt figyelem irányul a különböző korosztályok motoros képességeinek szenzitív időszakaira. (Metzing, Géczi, Harsányi, Makszim).

A városban és vonzásában különösen a téli időszakban igényelt az értékes a sportos mozgás lehetőségének biztosítása. A környezetünk fiataljai a jégsport többféle ágát űzik. A jégkorong bár 30 éves múltra tekint vissza városunkban mégis helyi eredményei eddig szerények voltak.

Az elmúlt öt év a városi jégkorong sportág további megalapozását szolgálta, tömeg bázisának növelését aminek csekély eredményei már érzékelhetők. Az utánpótlás rendszerének kidolgozása és működtetése változatlanul a kiemelt feladatunk.

Alapvető cél az utánpótláskorú játékosok létszámának növelése mind U8, mind U10 és U12 korosztályokban.

U8-as A szezon kezdetén 18 fő játékos létszám lesz (becslés alapján, 2 fő visszajátszóval, és 2 új igazolással számolva), ezért fontos lesz a toborzás, ami az előzetes tervek szerint már októberben el fog kezdődni. Jelenlegi állás szerint szeptemberben már az MJSZ szezonnyitó rendezvényen részt tud venni a korosztályos csapat, ezután havonta legalább 2 tornán szeretnénk részt venni (elsősorban a közelebbi településeken [pl.: Tát, Budapest, …]).

Az U10-es csapat 29 fővel fog állni a szezon elején (visszajátszókkal, amennyiben engedélyezik (sokan januárban kezdték a jégkorongot, még nem alkalmasak a nagypályán történő játékra). Cél, hogy szeptember hónapban részt vegyünk az MJSZ szezonnyitó tornán, ezután havonta legalább 2 tornán szeretnénk részt venni (elsősorban a közelebbi településeken [pl.: Tát, Budapest, …]).

U12-es korú játékosaink (10 fő, az esetleges U10-be visszajátszókat nem számolva [januárban kezdték, nem alkalmasak még a nagypályás játékra]) versenyeztetése a Táti Tigrisekés Tatai Hódok csapatával közösen fog megvalósulni, előzetes tervek szerint egyesületünk a szezonra kölcsönadja játékosait a táti csapatnak.

U14-be kiöregedett játékosaink számára kölcsönadással tervezzük a szezont, egyelőre még nincs pontos csapat, folynak az egyeztetések. Szeretnénk, hogy a 2018/2019-es szezonig is játszanak, remélhetőleg akkor már Táttal és a Hódokkal közösen el tudunk indítani egy kölyök csapatot.

Elképzeléseinket a Magyar Jégkorong Szövetség elfogadta és TAO támogatás igénybevételére alkalmasnak találta, így ebben a szezonban az alábbi támogatásban részelünk: 17.486.111,- Ft.

Köszönjük MJSZ!

Hajrá Tatabánya!