U 14 3X3 torna

U14 3×3 torna 2020 október 24. Kőszeg: Komoly teljesítményjavulással zártuk a tornát Ebben a korosztályban már hivatalosan is jegyzik az eredményeket. Így nyomon követhető a csapat aktuális teljesítményszintje. A tornán három meccset játszottunk. Erről és az eredményről nyilatkozott a csapatot kísérő edző, Rozgonyi Gergely:„Elmondhatom, hogy sikerült összeszedetten játszania a csapatnak, annak ellenére, hogy immár hagyományosnak tekinthető módon kisebb kerettel álltunk ki az ellenfelekkel szemben. Ahogy az U8-as csapat kapcsán elmondtam már, de fontos hangsúlyozni: Nagyon örülök annak, hogy kezdenek látszani az edzések eredményei, a sok-sok gyakorlás nem volt hiába. Azaz a kitartó munkának, az edzésre járásnak megvannak az eredményei. Szintén, ahogy az U8 esetében sem helyeztem nyomást a csapatra, úgy itt sem támasztottam lehetetlen elvárást velük szemben. Ismerve az ellenfelek játékát és jelenlegi fölényét, az volt az elvárás, hogy minden egyes cserénél hozzák ki magukból a legtöbbet, és törekedjenek a sokpasszos, pörgős játékra. Próbáljanak élni a lehetőségekkel, és igyekezzenek pontosabb védekezést bemutatni. Alapszabály: a korong gyorsabb, mint a játékos. Ennek meg is lett az eredménye. A nagy mumus a Várpalotai Lizards csak 8 perc elteltével tudott a kapunkba találni. És a mérkőzés végéig jóval kevesebbszer is, mint az előző tornán. Rögtön a Lizards meccs után következett a Kőszeg elleni mérkőzés. A két mérkőzés közötti rolbaszünetben gyors értékelés volt: „a játék képe javult, odafigyeltek egymásra, jó elgondolásokkal próbálkoztatok. Meglátszik a 2 héttel ezelőttihez képesti jobb eredményen is.” A Kőszegi Farkasok a másik húzó név az U14 3×3 Nyugati csoportban. Így egy rendkívül erős kezdés után egy másik húzós csapat ellen ismét a pályán voltak a játékosaink. A Lizards ellen próbált játékot a Farkasok ellen magasabb szintre emelték, ez a végeredményen is meglátszott. Az október eleji első találkozó 18:1-hez képest most 7:1-gyel zártunk. Igaz nem lőttünk több gólt, de jóval kevesebbet kaptunk. És ami a lényeg, a játékosok mindent megtettek a szemmel láthatóan jobb eredményért. Ez utána meccs után 2 óra szünetünk volt, jól is jött. Végül a harmadik meccsen Mosonmagyaróvár csapatával játszottunk. Az Óvári Jégsárkányokkal. Ők új csapat a bajnokságban. De komoly lövőerővel bírnak, és szívvel-lélekkel küzdöttek. Ugyan a csoportban jelenleg kevésbé erős csapatnak számítanak, de tudnak komoly meglepetést okozni. Így kaptunk tőlük is 3 gólt, azonban mindre válaszoltunk is. Végül 16:3-as győzelemmel zártuk a torna utolsó meccsét. Összességében elégedett vagyok a tornán nyújtott játékkal, a gyerekek összpontosítottak, figyeltek. A cserék ideje alatt sem lankadt a figyelmük, együtt éltek a pályán lévőkkel. Annak ellenére javult folyamatosan a csapat játéka, hogy az elején kapták a két nehéz ellenfelet.

Az egyéni teljesítményekről néhány szó: A kapusunk Boros Boti a korongfogó kesztyűjét hozta, és az sem vette el a kedvét, hogy 3 lövést fejjel védett. Szép munkát végzett. Az első sorunk: Kámán Kata- Józsa Julcsi- Komár Liliána- Tiba Zsófi nagyon szépen dolgozott az ellenfelek erős első sorai ellen. Ők folyamatos rotálással voltak fent. Így egy-egy embernek kicsit több ideje volt regenerálódni. Kellett is, mert mindegyik lány olykor egy fejjel nagyobb fiúk ellen kellett küzdjön. Kata már a KMH-s rutinját is hozta, és nem engedett a párharcokban. Julcsi helyezkedései pontot értek, és bizony egy-egy ki a gyorsabb helyzetben ő volt a jobb. Liliána és Zsófi két hasonló de különböző korú tehetség. Mindketten elképesztő gyorsak, és harcosak. Szintén fontos pontokkal gazdagították a csapatot a harmadik meccsen. Zsófi például az önzetlen passzaival, míg Lili gólokkal is. A második sorunk: Galambos Fruzsi- Stetner Sebi- Földes Máté volt. Ők hárman hihetetlen komoly összjátékot mutattak be a legnehezebb csapat ellen is. Sebi kifejezetten gyors volt, és korongszerzésben is jeleskedett. Fruzsi a cseréknél hozta a formát, és az első meccs egyetlen gólját is az ő villanásának köszönhetjük. Míg Máté a szintén kimagasló gyorsasága mellett a jó helyzet felismerésével szerzett pontokat. És ő lett csaptunk gólkirálya is. Gratulálunk neki!

Természetesen voltak/ vannak javítani való részek is, de egy ilyen szépen megküzdött torna után először örülünk a sikernek, és a heti edzéseken folyamatosan korrigáljuk a szükséges dolgokat.”

A csapat:

Boros Botond – GK

Zöld sor: Kámán Kata- Józsa Julcsi- Komár Liliána- Tiba Zsófi

Kék sor: Galambos Fruzsi- Stetner Sebi- Földes Máté

Csak így tovább!Hajrá Tatabányai Polipok!A Torna mérkőzéseiről készült képeket a linken találjátok:

https://www.facebook.com/pg/TatabanyaiPolipokHc/photos/?tab=album&album_id=3470788509679009