PTSE TATABÁNYA

Curling

Bemutatkozás

Egy igazi stratégiai csapatjáték

Legfrissebb szakosztályunk, még alakulófélben van.

A curling stratégiai csapatjáték, gyakran hívják a jég sakkjának is.

A csapatok felváltva csúsztatnak 8-8 gránitkövet a 45 méter hosszú jégpálya egyik végéből a másikba, egy leginkább céltáblához hasonlító felfestett felületre, a „házba”. Mindkét csapatnak az a célja, hogy mind a 16 kő elengedése után az ő köve legyen közelebb a ház középpontjához. Az a csapat nyeri a játékrészt – az ún. „endet” -, akinek ez sikerül, és annyi pontot kap, ahány köve közelebb van a ház középpontjához, mint az ellenfél legközelebbi köve.

II. Középiskolák Közötti Curling Kupa


2022.12.16 II. Tatabányai PTSE- Középiskolák Közötti Curling Kupa
Pénteken lezajlott a tavaszi első forduló után a II. Tatabányai PTSE- Középiskolák Közötti Curling Kupa.
Már maguk a számok is magukért beszélnek.
– 4 pálya
– 5 iskola
– 1 vegyes iskolás csapat
– 12 csapat
– 57 résztvevő
számtalan drukker
11 kg kenyér
70 liter tea
7 kg alma és sárgarépa snack
Ezek voltak nagy vonalakban a számok. Bár nehézséggel indultunk, mert a jégpálya jegét biztosító hűtőnk előző nap leállt, és bizony vizesedett a pálya, de a csapatokat ez sem tartotta vissza. Nagyon élvezeték és komolyan vették a játékot. Nagy csaták voltak. Végül a kupát nem a Bárdos csapata vitte vissza, új helyre került a Fellner diákjainak köszönhetően. De hamarosan jön a következő forduló. Új esélyekkel.
Nagyon köszönjük a szervezésben és a lebonyolításban nyújtott segítségét:
– Demeter Jánosnak
– Ferenci Tamásnak
– Kerekes Máténak
– Koza-Kovács Zsófiának
– Mezőségi Zsuzsannának,
– Moravcsik-Fecskés Orsolyának
– Rozgonyi Gergelynek
– Triff-Árkosi Anikónak
– Varga Rékának
Köszönjük a megnyitó gondolatait Tatabánya MJV alpolgármesterének, Lusztig Péternek. Külön hálásak vagyunk Bencsik János – A Tatai medencéért képviselő úr támogatásért és figyelméért, Szücsné Posztovics Ilona-nak, Tatabánya MJV polgármesterének a segítségéért, Grépály András Zoltánnak a szuper képekért. A Magyar Curling Szövetség– nek a versenyhez szükséges plusz kövekért. Kollégáinknak is természetesen köszönjük a vihartempóban és rendkívül odaadóan végzett munkájukat!
A hivatalos „közlemény” pedig így néz ki:
A versenyt a Tatabányai PTSE Curling szakosztálya szervezte, a Tatabányai Műjégpályán, Rozgonyi Gergely vezetésével, aki egyben a Magyar IFI Curling válogatott szövetségi kapitányaként volt nemrégiben Finnországban B VB-n az éppen megújuló, nagyon fiatal ifi csapattal. Ebben a csapatban 2 tatabányai Ifi is benne volt. Ferenci Baján, Boros Botond és az új felkészülési szakaszban januártól már Rozgonyi Csaba Gergely is erősíti a csapatot. A verseny lebonyolításában segített Moravcsik-Fecskés Orsolya, aki a TDKE elnöke és emellett a Tatabányai PTSE curling versenyzője, és állhatatos segítője.
A versenyen 12 csapat vett részt 57 fővel az alábbi iskolákból:
– TSZC Bánki Donát-Péch Antal Technikum- 2 csapattal,
– TSZC Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola 1 csapattal
– TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium 3 csapattal
– Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola 1 csapattal
– TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum 2 csapattal
– Bárdos László Gimnázium 2 csapattal
– A 12-ik a PTSE Old School volt 1 csapattal, azoknak a középiskolásoknak, akiknek a sulija nem indult, vagy nem lett elegendő a létszám. Ebben a csapatban egy Árpádos és egy Mikeses fiú került a PTSE saját sportolója mellé.
A verseny sorozatban az első a tavaszi volt, ahol a Bárdos vitte el az első helyet és a vándorkupát.
Most az első 4 helyezett:
1. Felnyer – TSZC Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola
2. Szekér Fc- Bárdos László Gimnázium
3. Bánki 1- Bánki Donát-Péch Antal Technikum
4. Császár Pingvinek- TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium és holtversenyben a Tél Katonái -Bárdos László Gimnázium
A verseny végén az okleveleket és az érmeket Szücsné Posztovics Ilona polgármester és Németh Krisztina Mária a Tatabányai PTSE elnöke adták át. Elismerésük mellett reményüket is kifejezték a folytatásra, a további versenyek rendezésére. Sok sikert kívánunk mindenkinek a folytatáshoz. És még egyszer hatalmas köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon segítette a verseny megvalósulását, népszerűsítést, megemlékezett a rendezvényről, itt volt… Január végén folytatás 😉